Politika

HDZ Zenica obilježio 25 godina postojanja

Svečanom akademojom u Hrvatskom domu Kralj Tomislav, večeras u Zenici je najstarija općinska organizacija Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ) u Bosni i Hercegovini proslavila svoj 25. rođendan. Općinski odbor HDZ-a je prvi formiran u BIH, 24. januara 1990. godine, nepuna dva mjeseca nakon prvog općinskog odbora uopće, onog u Pločama (Hrvatska).

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović u svom prigodnom obraćanju govorio je o aktuelnom trenutku Stranke, političkom životu u BiH, te je uručio iskaznice za dvadesetak tak novoprimljenih članova, koji su u ovaj ogranak pristupili u proteklih godinu dana. Čović se obratio i novinarima i rekao kako bi vlast mogla biti uspostavljena naredne sedmice.

– Ja sam davao procjene o realnim mogućnostima da do kraja prošle godine imamo uspostavljenu vlast, a evo i sada tvrdim ono što sam i tada tvrdio nema nijednog razloga da to nismo uradili. Postoji nagovještaj da ćemo riješiti problem Srba u Domu naroda, moguće preko vikenda i da će biti završeno u ponedjeljak ili u utorak, a ako to riješimo mi možemo imati novu vlast već naredne sedmice, kao i predsjednika Federacije, mandatara Vlade Federacije te pravo s tim i Vijeće ministara, rekao je okupljenim novinarima. On je dodao i da je HDZ i stranke koje su sa njima u koaliciji obavile “svoj posao” u pet kantona još prije više od mjesec dana.

Nakon oficijelnog dijela upriličeno je tradicionalno druženje uz zdravicu, ples i igru. Nastupili su bend Nostalgija, pjevač Ivan Jelić i klapa Lađero iz Zagreba. Prije svečanosti, predsjednik HDZ BiH Dragan Čović posjetio je Javnu ustanovu Penzionerski dom sa stacionarom Zeničko – dobojskog kantona u Zenici, koja je formirana prije nešto više od godinu dana. Društvo su mu pravili Josip Pojavnik, predsjednik zeničkog HDZ-a, Ivo Tadić, predsjednik ŽO HDZ BiH Zeničko-dobojskog kantona, Mato Zovko, načelnik Općine Žepče, Ivica Ćurić, kantonalnog ministra za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK, Josip Martić predsjednik žepačkog HDZ-a, a domaćin im je bio Emil Brnić, direktor Penzionerskog doma.

AVAZ

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi