Politika

HDZ 1990: Zenica danas – Zenica sutra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

HDZ 1990: Zenica danas – Zenica sutra

ZENICA DANAS:
Zenica je grad iz kojeg mladi svakodnevno jednosmjerno odlaze. Najviše se iseljava Hrvatski narod, gdje preko noći odlaze čitave obitelji. Zenica je postao grad u kojem nema novih investicija i otvaranja novih radnih mjesta, grad sa vrlo malim šansama za mlade i obrazovane, jedan od najzagađenijih gradova u BiH i šire, sa velikim brojem divljih deponija, pasa lutalica, zagađenog tla i devastiranog okoliša. Grad gdje ima korupcije, nepotizma i nepravde u kojem „nemaju svi iste šanse“, grad u kojem ima sve više gladnih i siromašnih, grad vladavine i dominacije jednog naroda i bogatih pojedinaca, grad sa sve manjim brojem stanovnika i sve starijom populacijom, grad sa problemima u zdravstvu i socijalnoj zaštiti ali i grad koji se voli, grad u kojem želimo živjeti i boriti se za njega!

Zdenko Kolak HDZ 1990

ZENICA SUTRA (Vizija):
HDZ1990 želi da grad Zenica bude potpuno otvoren grad, utemeljena na principima pravde, demokracije, slobode, jednakosti, humanizma i solidarnosti. Želimo biti pozitivan primjer suradnje, tolerancije i razumjevanja po uzoru na moderne europske gradove. Želimo Zenicu zadovoljnih i sretnih ljudi, orijentiranu ka novim znanjima, tehnologijama i idejama u kojoj svako ima jednaku šansu i priliku. Želimo Zenicu koja će biti grad mladih, centar gospodarskog razvoja Ze-Do županije, grad sporta i kulture, poželjan za život, u koji se rado dolazi, investira i ostaje, visokog životnog standarda, ekološki osvješten i socijalno osjetljiv, moderne infrastrukture, bez nepotizma i korupcije, u kojem će se ljudi izražavati u skladu sa svojim uvjerenjima i slobodnim shvaćanjem vlastitog identiteta!

MISIJA:
Zenica je najveći grad Ze-Do županije, središte gospodarskih, obrazovnih, znanstvenih, kulturnih, zdravstvenih i drugih aktivnosti, centar u kojem su akumulirani najveći ljudski potencijali. Sjedište institucija vlasti i drugih ustanova javnog interesa i političkog odlučivanja, akumulator razvojnih i pokretačkih društvenih snaga.
Misija se temelji na postojanju, poznavanju, unapređivanju i korištenju svih tih resursa, vrijednosti i potencijala u svrhu izgradnje i podizanja kvalitete života svih njenih stanovnika…



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno