Biznis

HATIDŽA I ALEN POPARIĆ – BRAČNI PAR KOJI PRAVI BUKETE CVIJEĆA OD HLADNOG PORCELANA/ILUNA ROSA

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novi je dan i ovo je odličan trenutak da vam predstavimo još jednu sjajnu životno-poslovnu i kreativnu priču iz rubrike #Blog  https://zeda.ba/category/blog/ u kojoj Agencija ZEDA već sedam godina predstavlja životno-poslovne priče o ljudima koji imaju zanimljive poslove, hobije, ideje, o onima koji su se prekvalifikovali ili dokvalifikovali,  priče o ljudima koji imaju šta pokazati, čime se pohvaliti i koji mogu nekome biti inspiracija ili motivacija.

Danas predstavljamo upravo jednu takvu priču o Hatidži Đulan-Poparić (30) iz Zenice, koja je konfekcionar tekstila-krojač s radnim iskustvom u struci ali danas bez posla u struci i njenom suprugu Alenu Popariću (30), medicinskom tehničaru po struci, koji je zaposlen u Oružanim snagama BiH. Javnosti su poznati kao par kod kojeg možete naručiti ručno rađene ukrase od hladnog porcelana. Kreirali su brend Iluna rosa https://www.facebook.com/ilunarosa koji je vrlo poznat širom BiH, a želja im je da Iluna rosa postane poznata i van granica naše zemlje.

-“Od malena sam voljela sama izrađivati poklone – šila sam odjeću i pravila namještaj barbikama tako da je ta ljubav prema ručnim radovima počela od djetinjstva. Neko vrijeme sam kreativnost zapostavila jer sam radila posao u struci, međutim, kada sam se udala i poslije poroda dobila otkaz ponovo su se stvorili prilika  i vrijeme za rukotvorine. Prvo sam počela sa snimanjem videa za svoj YouTube kanal, tada su to bila videa o kuhanju. Zatim sam krenula sa izradom nakita i cvijeća od sitnih perlica, međutim s malom bebom to baš i nije išlo, a nisam se ni pronašla u tome. Onda je krenula potraga za nečim novim, nečim što bi me ispunilo, nečim što bih mogla od kuće raditi pa sam nakon mnogo istraživanja i pregledanih ideja, napokon našla video koji je bio na engleskom jeziku – kako napraviti hladni porcelan. Imala sam odmah taj osjećaj u sebi koji mi je govorio da ću uspjeti” – rekla je Hatidža koja je već nakon nekoliko dana imala sav potreban materijal i krenula je u svoju porcelansku avanturu.

-„U početku nije bilo nimalo lako. Nije bilo videa ni uputstava na našem jeziku. Moji prvi radovi su otputovali za Austriju, što mi je bio vjetar u leđa da nastavim dalje. Ubrzo je došao 8. Mart i dobila sam dosta narudžbi. Ljudi su bili zbunjeni kad kažem da nije papir ili nešto slično tome. S narudžbama su stizale i ideje, svaki dan sam radila neumorno. Kada je muž vidio da ne mogu stizati narudžbe, onda se i on uključio u proizvodnju. Malo pomalo to nam je postao posao od kuće. Sretna sam što nisam na početku odmah odustala“ – rekla je Hatidža koja već 4 godine izrađuje bukete od hladnog porcelana.

-„Pravi se od drvofiksa, gustina,malo octa i malo baby ulja. Sastojci se dobro pomiješaju, zatim kuhaju u mikrovalnoj uz stalno miješanje do željene tvrdoće. Hladni porcelan je nešto poput gline, koju možete kući napraviti u mikrovalnoj, međutim, kada se osuši postane porcelan i može se razbiti“ – pojasnila je Hatidža, a muž je tu da pomogne onda kada ne može sama stići. Rade po narudžbama kako bi kupci dobili buket po želji. Svoje radove šalju i poštom. Njihove radove možete pogledati na Facebook stranici Iluna Rosa https://www.facebook.com/ilunarosa

-„Imam puno planova, a najviše bih voljela otvoriti svoj gift shop. Također, želim proširiti proizvodnju i tako zaposliti nekoliko radnika“ – otkrila je Hatidža.

Bravo Hatidža i Alene i sretno! Radujemo se trenutku kada ćemo napisati priču i o otvorenju gift shopa i novim poslovnim koracima.

Pozivamo vas da nam i vi ispričate svoju priču o poslu, hobiju, ideji, želji, nadanju, pokušaju, uspjehu ili ambicijama na čijem ostvarenju radite.

Pozivamo sve one koji imaju interesantne priče koje bi mogle biti nečiji vjetar u leđa, ohrabrenje, savjet, motivacija ili inspiracija da nam se jave i ispričaju nam svoju životno-poslovnu priču. Svi zainteresovani neka pišu na Facebook Agencije ZEDA ili na profil Ajna Hodžić  ili neka nam se jave na mail: [email protected]

Autor: Ajna Dedić/ZEDA

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno