Košarka

Hasan Bajgorić novi FIBA sudija: Želim suditi na evropskim i svjetskim prvenstvima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Hasan Bajgorić, rođeni Zeničanin stekao je zvanje FIBA sudije. Za portal BHbasket mladi arbitar je istakao:

“Sticanje FIBA licence mi znači mnogo jer je to međunarodna organizacija i velika mi je čast biti dio FIBA porodice. Na početku sudijske karijere to je bio jedan od ciljeva koji se nakon 12 godina bavljenja ovim poslom ostvario. Kao što sam rekao, to je svjetska organizacija pa je tako i trening u Zagrebu bio na vrhunskom nivou. Trening u Zagrebu je organizovan kako bi upoznali nove FIBA sudije i FIBA tim koji rukovodi sudijama u Evropi.

Radili smo naporno u Zagrebu, sticali nova znanja, dobili opremu i instrukcije za međunarodne utakmice. To je ujedno bila i priprema za novu sezonu”, govori Bajgorić i nastavlja:

“Nas očekuje još nekoliko pripremnih seminara, utakmica i kontrolnih testova u nasim drzavama do početka nove sezone. Cilj svakog sportiste su velika takmičenja. Ne krijem želju za Evropskim i Svjetskim prvenstvom kao i Olimpijskim igrama a ostaje samo da vidimo šta će se ostvariti. Na kraju bih se zahvalio mojoj porodici, kolegama, maticnom savezu KSZDK, KSBIH, nacionalnom instruktoru na podršci i ukazanom povjerenju”, zaključio je Bajgorić.

R-BH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno