Zabava

Haris Burina u novoj predstavi o Sarajlijama, Zeničanima, Tuzlacima, Mostarcima, Sandžaklijama…

Haris Burina u novoj predstavi o Sarajlijama, Zeničanima, Tuzlacima, Mostarcima, Sandžaklijama… “Tako je govorio Lepi” je novi autorski projekat filmskog i pozorišnog glumca Harisa Burine.

Haris Burina je poznat po mnogobrojnim filmskim i TV ulogama (Audicija, Tetovirano pozorište, Život radnika, Kuduz, Viza za budućnost, Nafaka, Nebo nad krajolikom, Dobro uštimani mrtvaci, Lud, zbunjen, normalan, Dobrodošli u Orient Expres i mnogim drugim ulogama)

Sa predstavom “Audicija” razgalio je čitavu bivšu Jugoslaviju, igrao u kultnoj predstavi “Tetovirano pozorište” ASU Sarajevo, dok je za “Ptice Sarajeva”, dobio “pozorišnog Oskara” na čuvenom festivalu u Edinburgu.

Nova predstava nastaje nakon “Ćorkana”, monodrame po tekstu Ive Andrića sa kojom je dosad igrao preko 100 puta širom BiH, regiona i Evrope. “Tako je govorio Lepi” je komedija čije se nastajanje poklopilo sa snimanjem dugometražnog igranog filma “Balada o Pišonji i Žugi” u kojem igra ulogu Lepog, legendarnog lika iz iste pjesme.

Tako je nova predstava dobila svoje ime, a u njoj se Burina krajnje zabavno i lucidno poigrava, ali uvijek i dobronamjerno sa ovdašnjim mentalitetom i ljudima, pa će se u predstavi prepoznavati Sarajlije, Zeničani, Tuzlaci, Mostarci, Sandžaklije ali i Crnogorci, Srbi, Hrvati, Slovenci i drugi. Posebno mjesto u predstavi zauzimaju anegdote o velikim ovdašnjim muzičkih, filmskih i sportskih zvijezdama.

Pretpremijera ove predstave zakazana je za 16. septembar u Bosanskom kulturnom centru Gračanica. Nakon toga kreće bosanskohercegovačka turneja koja će se završiti u Sarajevu krajem ove godine.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem