Kultura

Haris Burina: premijerna izvedba monodrame-komedije “Tako je govorio Lepi”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Haris Burina: premijerna izvedba monodrame-komedije “Tako je govorio Lepi” – Predstava “Tako je govorio Lepi”, autorski projekt filmskog i pozorišnog glumca Harisa Burine premijerno je izvedena na sceni Bosanskog kulturnog centra (BKC) u Tuzli. “Tako je govorio Lepi” je komedija čije je nastajanje vezano za snimanje igranog filma “Balada o Pišonji i Žugi” u kojem Burina utjelovljuje Lepog, legendarnog lika iz istoimene pjesme.

Ova monodrama-komedija donosi priču o njegovim komšijama, roditeljima, supruzi, tuzlanskim kriminalcima, sarajevskim taksistima, mostarskim liskama, te prijateljima iz svijeta glume, muzike, estrade. Kako je naveo Burina, Lepi predstavlja vođu, idola, kojeg svako ponasosob ima u svom životu, i koji uglavnom u životu čovjeka odredi senzibilitet i ono čime će se baviti.

Burina na duhovit i nadasve zabavan način prikazuje ovdašnji mentalitet, a posebno mjesto u predstavi zauzimaju anegdote o velikim regionalnim muzičkim, filmskim i sportskim zvijezdama. Tuzlanska publika uživala je u tom jednoiposatnom pozorišnom komadu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno