Ostali sportovi

Hamza Alić se priprema za Peking

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najbolji bh. bacač kugle Hamza Alić prvi bh. reprezentativac koji je ispunio normu za nastup na Svjetskom atletskom prvenstvu koje se od 22. do 30. avgusta održava u Pekingu. Osim Hamze, BiH će na najvećoj atletskoj planetarnoj smotri predstavljati Amel Tuka na 800 metara i Kemal Mešić, također u bacanju kugle.

Kako saznajemo, Amel će put kineske prijestolnice krenuti 14. avgusta, dok će njegov klupski kolega iz Atletskog kluba “Zenica”, Hamza Alić zajedno sa svojim trenerom Mehmedom Skenderom za Kinu poletjeti 17. ovog mjeseca. Alić je kompletne pripreme obavio u Zenici.

“Dobro sam se spremio. Trebao sam imati možda jedno ili dva takmičenja ali putovanje autobusom 20 sati na Balkanijadu predstavljalo bi veliki napor i nije mi se dalo putovat. Ako se sve podudari onda rezultat neće izostati. Prvi dio sezone za mene je zaista bio bolji od očekivanog. Bilo je dobrih nastupa. Sada mi treba jedan hitac od 20,30 ili 20,40 metara i finale neće izostati. A kada se uđe u finale onda je sve moguće”, kaže Hamza Alić. Podsjećamo na međunarodnom mitingu u Slovenskoj Bistrici Hamza je kuglu bacio 20,67 čime je ispunio normu i za Olmpijske igre u Rio de Janeiru.

Odličnu formu potvrdio je na pojedinačnom seniorskom prvenstvu BIH sa dužinom 20,44 metara, a i na zeničkom mitingu je imao dužinu od 20,44 metara, dok je na Evropskim igrama u Bakuu rekvizit bacio 20,26 metara. 

(sportzdk)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno