Sudske klupe

Hamidičević spreman priznati krivicu

Hamidičević spreman priznati krivicu
Hamidičević spreman priznati krivicu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Hamidičević spreman priznati krivicu- Odbrana Velida Hamidičevića, bivšeg savjetnika za konzularne poslove u Ambasadi BiH u Parizu, najavila je mogućnost sklapanja sporazuma o priznanju krivnje s Tužilaštvom BiH zbog povezanosti sa slučajem trgovine ljudima, javila je Balkanska istraživačka mreža (BIRN).

Zbog pregovora oko sporazuma koje vodi s tužiteljicom Dianom Kajmaković, odgođeno je saslušanje prvih svjedoka.

“Sigurno ćemo se dogovoriti”, rekla je braniteljica Senka Nožica te dodala kako će do narednog ročišta Sud BiH dobiti prijedlog sporazuma.

Hamidičević je optužen da je u zamjenu za novac omogućio izdavanje dokumenata većem broju osoba za putovanje iz Francuske u BiH.

Na taj način, tvrdi Tužilaštvo BiH, nezakonito je stekao više od 10.000 KM.

Uhapšen je prošle godine u Sarajevu zbog sumnje da je kriminalnoj grupi iz predmeta “Elvis Salčinović i drugi” izdavao putne isprave za žrtve trgovine ljudima.

Iz Tužilaštva je saopćeno kako je ova grupa organizovala odlaske žena i maloljetne djece zbog džeparenja i drugog uličnog kriminala u Francuskoj.

Nakon hapšenja Hamidičević je pušten na slobodu uz mjere zabrane.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno