Ostali sportovi

Hambone osvojio duplu krunu

Hambone osvojio duplu krunu
Hambone osvojio duplu krunu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Spuštena zavjesa na sezonu Bowling lige – Hambone osvojio duplu krunu

 Završena je i ova sezona Bowling lige BiH, osma u nizu, a ove sezone duplom titulom okitila se ekipa Hambone. Za Hambone su ove sezone nastupali Mahmud Rizvanović, Milan Hreščak, Nermin Begović, Nesib Šarić i Zvonko Radović. Kao što smo ranije pisali, Hambone je prvo došao do trofeja kupa i to u finalnom duelu sa ekipom Walter-Čelik, slavivši rezultatom 1703:1606. Nedugo poslije toga, Hambone je nastavio i sa pobjedama u ligaškom dijelu, tačnije u play off-u.

Prvo su u polufinalnom dijelu savladali zahuktali Dalcom, koji je do polufinala redom skidao eminentna imena BiH bowlinga kao što su Strike, Club 072 i Zenikom, ali je Hambone ipak bio pretvrd orah za njih. Slavio je tako Hambone sa 7:3 i išli su na megdan prvoplasiranoj ekipi Time-out. Finalnom meču je prisustvovao popriličan broj gledalaca i sve je ukazivalo na to da će ovo biti fantastičan meč, dostojan finala. Time-out je bio dominantniji prva dva seta, te su tako vodili rezultatom 4:0, treći set odlazi u nerješeno, dok u četvrtom setu dolazi do potpunog preokreta, te Hambone uspjeva uzeti set i dostići nedostatak u čunjevima i tako po drugi put u svojoj historiji postati šampioni Bowling lige BiH.

U pojedinačnom poretku, prvi kroz cilj prošli su Ramo Omerašević (181,52) u muškoj konkurenciji, te Sanela Hasagić (170,16), oboje igrači Zenikoma. Najuspješniji strajker, odnosno igrač sa največim prosjekom strajkova po igri, je Hamboneov Milan Hreščak sa učinkom od 3,59 strajkova po igri, najuspješniji spare igrač je Ramo Omerašević sa postotkom čišćenja čunjeva od 74,97%, dok je najnepopularniju titulu ove sezone, za najvećeg splitadžiju, odnio Minexov Sead Medarić sa prosjekom od 1,71 splitova po igri.

Nakon završetka lige, pristupilo se i pojedinačnim turnirima, koji dolaze kao šlag na uspješnu sezonu. Prvi po planu bio je turnir u Bugojnu, gdje se okupilo oko četrdesetak bowlera iz Zenice, Sarajeva, Mostara, Zagreba i Uzarića. Upravo bowler BK Uzarića, Mile Čerkez, je osvajač turnira pod nazivom Bugojno open 2016. On je u finalu savladao svog klupskog kolegu Mirka Lasića rezultatom 194:191.

Nakon Bugojna, na redu je bio i 4. Mepas open u Mostaru. Ponovo su se okupili bowleri sa naših prostora i ponovo nam je gostovao igrač iz Zagreba, Miše Mrkonjić, koji je već u zadnje vrijeme stalni posjetilac turnira na našem podneblju. U odličnoj organizaciji Bowling Kluba 300 iz Mostara, turnir je protekao u odličnoj atmosferi i sa sjajnim rezultatima. Pehar rezervisan za pobjednika turnira je po prvi put ostao u Mostaru i to ga je osvojio igrač BK 300 Mostar, Zdravko Đolo koji je pokazao sjajnu igru tokom cijelog turnira. U finalnom okršaju, on je bio bolji od igrača BK Uzarića, Željka Gugića i to rezultatom 214:184. Vrijedno pomena je to da je Đolo u finalnom eliminatoru zabilježio sjajne igre i to 202, 200 i 214.

Završetkom 4. Mepas opena, spuštena je zavjesa na još jednu uspješnu sezonu Bowling lige BiH, te se od iduće sezone očekuje i dosta masovnije učešće aktivnijim uključivanjem ekipa iz Mostara, Sarajeva i Uzarića.

Press Služba Bowling lige BiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno