Ljudi

HAJRUDIN HALAĆ HELI: Sevdalinka se promoviše na Vrandučkoj kuli, a ne uz Ajfelov toranj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

HAJRUDIN HALAĆ HELI: Sevdalinka se promoviše na Vrandučkoj kuli, a ne uz Ajfelov toranj – Zenica nikuda nije otišla iz mog srca. Ma gdje bili širom svijeta, ma u kakvim blagodetima uživali, zeničani svoj grad nose u srcu i njemu se uvijek sa radošću vraćaju.

Među pjevače koji su svoju karijeru gradili radom a ne aferama spada, svakako, zeničanin Hajrudin Halać Heli. Vjeruje u Boga i veliki je humanista te se nada da će kad tad, značajnije, početi ubirati plodove onog što je posijao. Iza sebe ima više albuma. „Duga“, „Hej moj Bože“, „Crna sudba“, „Gubitnik“, „U inat“… samo su neki od njih. Jedna od njegovih pjesama koja mu je posebno draga jeste „Zenico mladosti moje“.

-Dugo vremena živim u Austriji, kaže Hajrudin Halać Heli. No, Zenica nikuda nije otišla iz mog srca. Ma gdje bili širom svijeta, ma u kakvim blagodetima uživali, zeničani svoj grad nose u srcu i njemu se uvijek sa radošću vraćaju. Tuđina me pomalo odvojila od bosanskohercegovačke scene. No, u posljednje vrijeme nastojim da što više budem u Bosni i Hercegovni jer bilo koji čovjek u nekoj drugoj zemlji obični je stranac.

Da li zbog žala za rodnim krajem ili nečeg drugog snimo je i album „Sevdah u srcu“ na kojem interpretira neke od evergrina iz naše bogate muzičke riznice. Radi se o tradicionalnim pjesmama sevdalinkama ali i nekim komponovanim nastalim u duhu te naše tradiconalne muzike. „Babin amanet“, „Zvjezda tjera mjeseca“, „Oči moje kletvom bih vas kleo“, „Ne čekaj me niti sanjaj“…, samo su neke od njih.

-Posebno mi je draga autorska pjesma „Vrandučka kula“. Istina, zbog nje sam se zamjerio jednom prijatelju. Naime, naljutio se na mene kada sam rekao da omot albuma želim ilustrovati fotografijama snimljenim na Vrandučkoj kuli. Njemu to nije bilo kul. Za njega bi, vjerovano, bilo svjetski da ovakve pjesme promovišem sa fotografijama snimljenim uz Ajfelov toranj u Parizu ili možda uz Krivi toranj u Pizzi , kaže Hajrudin Halać Heli.

Eset MURAČEVIĆ
express.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno