Zenica

Hafiska dova Nisvetu ef. Omerdiću, rođenom u Nemili

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Hafiska dova Nisvetu ef. Omerdiću, rođenom u Nemili – U Kajseriji džamiji u Goraždu jučer je upriličena hafiska dova Nisvet ef. Omerdiću, imamu džemata Vitkovići.

Hafiz Nisvet je rođen 1979. u Nemili, svršenik je Gazi Husrev-begove medrese i Fakulteta islamskih nauka Sarajevo. U džematu Vitkovići angažovan je već 18. godina. Hifz je počeo učiti 2014. godine pred muhafizom hafizom Ahmedin ef. Bećirspahićem.

U periodu od 29.10.-12.11.2018.godine učenjem posljednjih sura uspješno je okončao ispit pred komisijom Rijaseta IZ u sastavu dr. hafiz Dževad Hrvačić i dr. Muhamed Čajlaković.

U prigodnom programu učestvovali su hafizi Časnog Kur’ana, obratio se muftija goraždanski Remzija ef. Pitić, a diplomu hafiza Kur’ana časnog, Hafizu je u svojstvu izaslanika reisu-l-uleme uručio mr. Mensur Malkić direktor GHB medrese.

Cijeli izvještaj s hafiske u printanom izdanju Preporoda.

preporod.ba

Nisvet ef. (u sredini) s muhaffizom Bećirspahićem
Nisvet ef. (u sredini) s muhaffizom Bećirspahićem


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno