Info

Hadž 2022.: Broj hodočasnika ograničen na milion, mogu ići samo osobe mlađe od 65 godina

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saudijska Arabija je saopćila da će ove godine dopustiti da milion ljudi obavi hadž – kako unutar, tako i izvan kraljevstva.

Ministarstvo hadža i umre Kraljevine Saudijske Arabije saopćilo je da će godišnje muslimansko hodočašće u Mekku, najsvetije mjesto u islamu, biti dopušteno samo osobama koje su u potpunosti vakcinisane protiv COVID-a 19 i koje su mlađe od 65 godina, javlja Al Jazeera Balkans.
Hodočasnici iz inostranstva također će prije polaska za Saudijsku Arabiju morati imati negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, dok će u Mekki biti preduzete zdravstvene mjere kako bi se spriječilo širenje korona virusa. Očekuje se da će Hadž biti održan u julu ove godine, a broj hodočasnika iz svake zemlje će biti ograničen prema posebnom sistemu.
Zbog pandemije, broj hodočasnika je prošle godine bio ograničen na nekoliko hiljada, dok je godinu ranije hadž obavilo samo 1.000 osoba. Prije pandemije, godišnje je na hadž u Saudijsku Arabiju putovalo oko 2,5 miliona ljudi.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno