Biznis

Hackaton: Zeničanin Imran Kasumović u pobjedničkom timu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Hackaton: Zeničanin Imran Kasumović u pobjedničkom timu – Hackaton “Zajedno postižemo više” je takmičenje u kreiranju inovativnih i društveno korisnih mobilnih i web aplikacija, koje okuplja mlade ljude iz cijele BiH. Takmičenje se održava jednom godišnje, i traje 48 sati.

imran-kasumovic-hackatonOvogodišnje takmičenje je okupilo 12 timova, a najbolji tim bio je u sastavu Emin Šehić, Jasmina Bajramović, Dragoš Strugar, Imran Kasumović i Merima Klico. Na čelu sa mentorom Vladom Đuričićem osmislio je aplikaciju “Scan2check”. Aplikacija je osmišljena  tako da se prilikom očitavanja bar koda sa proizvoda može provjeriti da li proizvod sadrži štetne sastojke.

Kako nam je rekao naš sugrađanin Imran Kasumović, ovo je bila sjajna prilika za istraživanje, učenje, ali i druženje, i sve to sa korisnim rezultatom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno