Kultura

Guardian:Sedam strahova-naj 2014

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Britanski novinar i književni kritičar Nicholas Lezard za “Guardian” je sačinio listu najboljih knjiga u 2014. godini te u najbolja džepna izdanja u 2014. svrstao i knjigu “Sedam strahova” bosanskohercegovačkog književnika Selvedina Avdića, saopćila je izdavačka kuća Vrijeme.

– ‘Sedam strahova’ Selvedina Avdića je vjerovatno najčudnija i najjezivija knjiga koju sam pročitao ove godine. To je pogled sa strane na bosanski rat, s podjelama zemlje koje se ogledaju u podjelama života: između ludila i razuma, stvarnog i natprirodnog, prisutnosti i odsutnosti, govora i tišine – piše Lezard.

Osim romana “Sedam strahova” na listi su i “The Absent Therapist” (Will Eaves) i “Butcher’s Crossing” (John E Williams).

“Guardian” je o romanu “Sedam strahova” Selvedina Avdića pisao u februaru ove godine.

Avdićevu knjigu na engleskom jeziku objavio je Istros Books iz Londona, a na bosanskom jeziku je objavljena u ediciji Nova osjećajnost Izdavačke kuće Vrijeme.

Avdić: Sedam strahova

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno