Zenica

GSS Zenica: Pronađeni izgubljeni biciklisti kod Pepelara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

GSS Zenica: Pronađeni izgubljeni biciklisti kod Pepelara- Neprespavana noć dežurnog tima GSS Zenica- Pronalazak izgubljenih biciklista

Dežurni tim GSS Stanica Zenica u 22.00h zaprimila je poziv u pomoć bicklista koji su se izgubili na širem lokalitetu Pepelara kod Zenice.

Na teren je izašao dežurni tim od četiri člana sa potražnim psom. Uz podršku mještana, koji je ponudio pomoć, tim se uspio probiti kroz izuzetno nepristupačan teren do unesrećenih.

Radilo se o dvojici biciklista koji su se izgubili sa staze, lutali duboko u blatu i nepristupačnom terenu gdje su dočekali noć.
Iako bez ozbiljnih povreda, bili su izuzetno iscrpljeni, dehidrirani i sa prvim znakovima hipotermije. Tim je pristupio zbrinjavanju i sigurnom povratku.
Akcija je završena u 7.00h.

Značajno je spomenuti da su, kao i inače, poteškoće sa neadekvatnim vozilom zbog čega je spasilački tim pješke prešao veći dio terena koji je moguće preći i specijalnim vozilom.

Ovo je još jedan primjer situacije gdje zbog nedostatka adekvatnog terenskog vozila pripadnici GSS stanice Zenice moraju satima pješačiti kako bi došli do unesrećenih i pružili im adekvatnu pomoć i transport.

#terenaczagsszenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno