Zločini

Granična policija BiH uhapsila bh. državljanina kojeg traži MUP ZDK zbog ubistva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine Trebinje jučer su uhapsili N.M. (1992.), državljanina Bosne i Hercegovine.

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela ubistvo. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Zupci i predat službenicima Kazneno popravnog zavoda Zenica.

Prethodno, 13. januara 2023., službenici ove jedinice su prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Zupci uhapsili N.B. (1999.). Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Tuzla, 17. januara 2023., uhapsili D.K. (1996.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnih djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na letu za Dortmund. Predat je službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu.

Službenici Jedinice GPBiH Bosanska Gradiška, 13. januara 2023. uhapsili su A.R. (1976.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Bosanska Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Autor: faktor.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno