Kultura

Grand Prix Ishaku Jalimamu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pobjednik, 16. po redu, Festivala filma djece i omladine “Zenica 2014.” je film “Magija” autora Ishaka Jalimama, učenika Druge gimnazije u Zenici. Na ovogodišnjem Festivalu bilo je prijavljeno više od 60 filmova u svim kategorijama, a žiri u sastavu Faketa Salihbegović-Avdagić, Nedžad Fejzić i Zijad Softić glavnu festivalsku nagradu “Grand Prix” dodijelio je ovom filmu.

Mladi autor se bavio temom medijskog predviđanja sudbine i gatanja, obradivši je na jedan specifičan način.

Nagrađeni su i mladi autori Osnovne škole iz Matuzića, zatim grupni rad djece iz škole Skender Kulenović iz Zenice, Anes Hasanica i Amar Arnautović iz Zenice za animirani film, te Muhamed Dizdarević i Faris Čajdrić, učenici škole Miroslav Krleža iz Zenica, za spot “Zašto je koja škola cool”, Amela Okanović i Muhamed Hrštić iz Gradačca, Mario Jelčić iz Sarajeva, kao zajednički rad Ane Milijević i Kemala Bektešija, oboje iz Sarajeva.

Organizatori ovogodišnje filmske smotre radova djece i omladine bili su Udruženje tehničke kulture Zeničko-dobojskog kantona i Grad Zenica.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno