Zenica

Gradsko vijeće Zenica će u septembru razmatrati zabrani ulaska teretnih motornih vozila u gradsku zonu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradska uprava Zenica obavještava privredne subjekte i građane da je Gradsko vijeće Zenica na 36. sjednici usvojilo inicijativu za donošenje Odluke o zabrani ulaska teretnih motornih vozila u gradsku zonu. Prijedlog Odluke bit će razmatran na sjednici Gradskog vijeća u septembru 2023. godine.

Korištenje vozila u gradskoj zoni za saobraćaj teretnih motornih vozila u svrhu snabdijevanja i transporta roba dovodi do oštećenja gradskih ulica, pješačkih zona i gradskih trgova uslijed čega se stvaraju saobraćajne gužve, te uveliko narušava kvaliteta života građana Zenice.

Uspostavom zabrane ulaska teretnih motornih vozila u gradsku zonu definisat će se saobraćaj teretnih motornih vozila u gradsku zonu uz posebnu zaštitu pješačkih zona i gradskih trgova, način snabdijevanja privrednih subjekata putem dostavnih vozila dopuštene mase najviše do 3,5 tone. Ulazak svih teretnih motornih vozila u grad Zenicu, odnosno u Poslovnu zonu Zenica I, bit će isključivo putem sjeverne petlje, preko novoizgrađenog mosta na rijeci Bosni. Zainteresovani subjekti imaju mogućnost izgradnje distributivnog centra na adekvatnom lokalitetu u gradu Zenica s kojeg će se vršiti snabdijevanje privrednih subjekata u gradskoj zoni.

U vezi s tim, preporučuje se da privredni subjekti koji obavljaju djelatnost na teritoriji grada Zenica poduzmu pripremne aktivnosti u vezi s usklađivanjem svog poslovanja s budućim novim režimom ulaska teretnih motornih vozila u gradsku zonu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno