Politika

Gradsko vijeće 4.juna o infrastrukturi, poljoprivredi, ali i utrošku sredstava u vrijeme pandemije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 27.05.2020. godine održan je sastanak Radnog predsjedništva Gradskog vijeća Zenica na kome je dogovoreno da se svi materijali koji su dostavljeni od strane gradonačelnika i Gradske uprave stave na dnevni red sjednica Gradskog vijeća koje će se održati 04.06. i 11.06. 2020. godine.

Na sjednici planiranoj za 04.06. raspravljat će se, između ostalog, o Prijedlogu Plana ulaganja u putnu infrastrukturu-rekonstrukciju i investiciono ulaganje za 2020. godinu, Prijedlogu Programa mjera za unapređenje poljoprivredne proizvodnje za 2020. godinu na području Grada Zenica kao i Prijedlogu Plana ulaganja u oblast vodoprivrede za 2020. godinu.

Interesantno je da će se na dnevnom redu naći i Prijedlog zaključka o podnošenju izvještaja o utrošku sredstava za vrijeme pandemije. Ova tačka dnevnog reda je prijedlog Radnog predsjedništva Gradskog vijeća Zenica, sa izuzećem člana Radnog predsjedništva, Sanjina Aldobašića.

Vjerujemo da će vijećnici Gradskog vijeća Zenica podržati ovaj Prijedlog zaključka s ciljem objektivnog informisanja javnosti i transparentnosti utrošenih sredstava u vrijeme  pandemije.

Radno predsjedništvo je tražilo od gradonačelnika i detaljne informacije o stanju u JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“ d.d. Zenica jer Gradsko vijeće o istome nema nikakvih informacija. Tražene informacije treba da sadrže sljedeće: utrošak sredstava iz Budžeta Grada Zenica za 2020. godinu koja su namijenjena za ovo preduzeće, način ustupanja gradskih i prigradskih linija kao i autobuske stanice privatnim preduzećima kao i plan za ovo preduzeće u budućnosti.

Zenica, 27.05.2020. godine

Predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica Diana Bešić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno