Naše

Gradski prijevoz u Zenici ipak preuzimaju privatnici? Biss Tours jutros raspisao konkurs za vozače u gradskom prijevozu…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Privatna autoprijevoznička kuća Biss Tours jutros je na svojoj stranici na društvenoj mreži Facebook objavila konkurs za prijem više vozača za vožnju na gradskim linijama, kako je navedeno “zbog povećanog obima posla objavljuje oglas za popunu radnih mjesta za –  vozač autobusa (više izvršilaca-za gradske linije).

Kako je najavljeno iz Gradske uprave Grada Zenica, rješenje za gradski prijevoz u Zenici građani su, uz zamolbu gradonačelnika da se strpe do kraja sedmice, trebali očekivati do kraja sedmice!? Znači li to da su gradske linije ustupljene ovoj firmi, nije potvrđeno, niti demantovano, ali jutrošnje raspisivanje konkursa za vozače na gradskim linijima mnogo toga govori.  Nezvanično, sa predstavnicima ove, te druge privatne firme “Prevoz putnika” Zavidovići, vođeni su razgovori u Gradskoj upravi, a da li je posao već i dogovoren, nema još zvanične potvrde.

Istovremeno, Prevoz putnika Zavidovići objavio je jutros početak saobraćanja na linijama iz Zenice za Busovaču, Hrastovac i Lugove. Iz ove komnpanije smo nakon objave članka dobili pojašnjenje da su to linije koje oni voze još od marta 2019., te da se ne radi o novim linijima za ovog prevoznika, nego linijima koje su oni preuzeli prije nepunu godinu, nakon što je “Zenicatrans prevoz putnika” prvi put izgubio licencu za prijevoz.

-Mi prevozimo radnike ArcelorMittala, Preventa, a od 06.01. smo potpisali ugovor i sa Rudnikom Zenica, saopćeno je iz ove kompanije.

Jutros je započeo štrajk zaposlenika Zenicatransa, a nešto ranije je saopćeno da su se stekli minimalni uvjeti za nastavak rada ove, državne kompanije.  Šta će se događati u narednim satima i danima, ostaje da ispratimo, baš kao i zvanična očivanja iz Gradske uprave i Biss Toursa, da li je ovoj kompaniji predato na upravljanje saobraćanje na gradskim linijama.

Ranije na društvenim mrežama je osvanulo Pismo zainteresovanosti “Biss Toursa” da preuzme “Zenicatrans prevoz putnika” i Autobusku stanicu, uz ponudu sa sedam uvjeta u vezi sa dugovanjima i budućim poslovnim odnosima. Gotovo istovjetan prijedlog je naknadno, u vidu Javno-privatnog partnerstva, vijećnicima Gradskog vijeća Zenica dvadesetak dana kasnije ponudio Gradonačelnik Zenice, ali su oni odbili razmatrati taj prijedlog. Još ranije je, prema istim objavama, svoj prijedlog poslao i Centrotrans Eurolines.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno