Kultura

Gradski hor “Kasiopeja” Zenica donio zlatnu medalju svom gradu

Gradski hor “Kasiopeja” Zenica donio zlatnu medalju svom gradu

U subotu  11.05.2019. godine Gradski Hor „Kasiopeja“ na čelu sa  dirigenticom,  prof Aldinom Aganović je učestvovao na međunarodnom horskom takmičenju u Bijeljini. Ovaj prestižni horski festival održava se već osamnaesti put  i  samo ove godine je okupio  38 pjevačkih ansambala i horova iz Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Pored dječijeg hora iz Bugojna  Gradski Hor „Kasiopeja „ Zenica je jedini predstavnik iz Federacije BiH.

Ovo je za „Kasiopeju“ prvo učešće na međunarodnom takmičenju i prvo takmičenje uopće.

Osvajanje medalje pa i Zlatne je nešto čemu smo se nadali. Znale smo koliko truda i rada stoji iza ove nagrade ali postavile smo cilj i evo rezultata. Osvojile smo ZLATNU MEDALJU.

Ono što nas posebno motiviše je naša dirigentica Aldina Aganović. Njen duh entuzijazam i vjera u nas je osamdeset posto ove medalje.Naravno tu je i naš kvalitet, godine,upornost  te želja da se Graski hor „KASIOPEJA“ Zenica , a time i naš Grad dostojno predstavi široj javnosti. Čak smo i stajling prilagodile :crveno –crni    grad  čelika. . rekla je za naš portal predsjednica Udruženja Branka Mehmedović.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem