Kultura

Gradski hor “Kasiopeja”: Bajramski koncert

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradski hor “Kasiopeja”: Bajramski koncert  – Nastavljajući praksu obilježavanja svih vjerskih praznika,  Kurban Bajram,  Gradski Hor „Kasiopeja” sa svojom dirigenticom  prof. Aldinom Aganović ovog puta obilježava na dva datuma:

Dva dana uoči Bajrama,   29.07.2020. godine,   samostalnim koncertom  pod nazivom, Bajramski koncert,  gdje će izvesti  17 najljepših ilahija i kasida. Članicama hora pridružit će se i mladi solisti, studenti i učenici Muzičke akademije Sarajeva i Graca kao  i Srednje muzičke škole Zenica,

I na sam  dan Bajrama , 31.07.2020. godine,   kao gosti  BZK „Preporod“  Zenica  gdje će izvesti četiri ilahije. I ovog puta su sa nama mladi školovani solisti.

Obzirom na proglašenu epidemiju i  propisane  mjera, prilagodili smo se situaciji. Kao što vidite nismo  odustali od pjevanja. I dalje  imamo  obavezu da pružimo priliku svojoj  vjernoj  publici,  da nas i u ovim okolnostima  čuje i vidi i  zajedno s nama,  obilježi  i proslavi Bajram.

Upravo zbog toga, smanjen je broj članica koje učestvuju, a i koncerti su na otvorenom:  prelijepi ambijent ljetne bašte Restorana Ušće u 20 sati , i  plato ispred doma Preporod u 19 sati.

Rekla je za naš portal predsjednica udruženja Kasiopeja Branka Mehmedović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno