Zenica

Gradske službe u maksimalnoj pripravnosti

Foto: Anadolija (arhiva)
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradske službe u maksimalnoj pripravnosti – Poštovani sugrađani, kako vam je poznato, zbog tehničkih problema u pogonu Energetika kompanije ArcelorMittal Zenica,  od prijepodnevnih sati došlo je do potpunog prekida u isporuci toplotne energije prema stambenim i poslovnim objektima u našem gradu.

Na žalost, kvarovi su se desili u trenucima kada temperatura pada na rekordnih -20 stepeni, što novonastalu situaciju čini dodatno otežavajućom. Gradska uprava i sve službe u maksimalnoj su pripravnosti i prate situaciju, te će po potrebi poduzeti odgovarajuće intervencije kako životi građana i njihova imovina ne bi bili ugroženi.

Od Službe civilne zaštite, Doma zdravlja Zenica, preduzeća zaduženih za održavanje puteva i drugih ustanova, gradonačelnik Fuad Kasumović zatražio je da budu u maksimalnoj pripravnosti i na raspolaganju građanima. Dok traje val niskih temperatura, na građane Zenice apelujemo da koriste alternativne izvore toplote i pridržavaju se uputa ljekara. U kontaktima smo i sa nadležnim u kompaniji ArcelorMittal Zenica od kojih smo dobili garancije da čine maksimalne napore da se situacija sa grijanjem u našem gradu što prije normalizuje.

Press Grada Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno