Zenica

Gradska uprava Zenice sufinansira troškove vantjelesne oplodnje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradska uprava Zenice sufinansira troškove vantjelesne oplodnje – Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović upriličio je prijem za odabrane korisnike po javnom pozivu za dodjelu sredstava za sufinansiranje troškova  vantjelesne oplodnje.

Grad Zenica je s ciljem podrške podizanju nataliteta u našem društvu, pokrenuo projekat sufinansiranja troškova vantjelesne oplodnje bračnim parovima bez djece.

Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene
djelatnosti izradila je Pravilnik o raspodjeli novčanih sredstava za sufinansiranje troškova za pružanje usluga vantjelesne oplodnje kojim su uređeni uslovi, visina pomoći i način ostvarivanja prava na dodjelu jednokratne novčane pomoći za sufinansiranje troškova, a koji je primjenjivan u postupku odabira korisnika.

“Iako je u budžetu Grada za ove namjene bilo planirano 20.000 KM, projekat smo proširili jer je 22 aplikanta ispunjavalo uslove javnog poziva i korisnicima će ukupno biti isplaćena sredstva u iznosu od 31.500 KM. Prvi smo grad u Zeničko-dobojskom kantonu koji je pokrenuo ovakav projekat i želimo da se tako nastavi i u narednim godinama”, kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović i dodao da bi ova problematika “trebala biti u nadležnosti fonda zdravstvenog osiguranja”.

Pomoćnica gradonačelnika Sumea Mujkanović je naglasila da će prvi pokušaj biti sufinansiran do 1000 KM, drugi do 2000 KM, a treći i više do 2500 KM.

Gradonačelnik Fuad Kasumović uručio je odabranim korisnicima pisma podrške i rješenja o odobravanju finansijskih sredstava.

Korisnici su se zahvalili Gradonačelniku i gradskoj upravi na podršci, naglašavajući kako će im ova sredstva olakšati borbu za potomstvo, s obzirom da svaki pokušaj vantjelesne oplodnje košta od 4.000-8.000 KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno