Zenica

Gradonačelnik primio u nastupnu posjetu ambasadoricu Kraljevine Norveške

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik primio u nastupnu posjetu ambasadoricu Kraljevine Norveške – Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadoricu Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini, njenu ekselenciju Guri Rusten.

Gradonačelnik Kasumović upoznao je ambasadoricu Rusten o radu Gradske uprave i projektima koji su u toku te planiranim aktivnostima, s ciljem unaprijeđenja i poboljšanja uslova života u gradu Zenica.

Ovom prilikom, gradonačelnik Kasumović i ambasadorica Rusten posebno su razgovarali o projektu zagrijavanja grada koji će na okolišno prihvatljiv način riješiti dugotrajne pobleme građana Zenice s grijanjem i zagađenjem zraka. Gradonačelnik je informisao ambasadoricu da su uspješno riješeni problemi vodosnabdijevanja, zbrinjavanja pasa lutalica i putne infrastrukture u udaljenijim područjima grada.

Ambasadorica Rusten rekla je kako prati rad gradonačelnika Zenice, te se pohvalno izrazila o projektima koje je realizovao ili u narednom periodu namjerava realizovati Gradska uprava Zenice na čelu sa gradonačelnikom.

Tokom sastanka razgovarano je i o aktuelnoj političkoj situaciji, izmjenama Izbornog zakona i slobodi medija.

Ambasadorica prijateljske Kraljevine Norveške Guri Rusten predstavila je programske aktivnosti vezane za unaprijeđenje efikasnosti pravosuđa u BiH i za naredne dane najavila raspisivanje javnog poziva za fondove norveške ambasade u BiH. Na kraju sastanka gradonačelnik Kasumović, zahvalio je ambasadorici Rusten na posjeti i podršci koju njena zemlja pruža BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno