Politika

Gradonačelnik posjetio uposlenice Gradske uprave Zenica i čestitao im Međunarodni dan žena

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, povodom 8. marta danas je, slijedeći već lijepu tradiciju, posjetio uposlenice Gradske uprave Zenica i čestitao im Međunarodni dan žena.

Osim uposlenica i volonterki Gradske uprave Zenica, gradonačelnik Kasumović posjetio je i uposlenice Gradskog pravobranilaštva, Javne ustanove “Centar za socijalni rad Zenica”, Javne ustanove “Predškolski odgoj i obrazovanje”, te Zeničke razvojne Agencije “ZEDA”.

Uposlenice su jasno izražavale svoje oduševljenje ovom gestom gradonačelnika, koji je unatoč obavezama pronašao vremena da posjeti svaku od njih u njihovim kancelarijama i radnim mjestima.

“Ovim gestom želim izraziti duboku zahvalnost našim vrijednim uposlenicama, koje svojim predanim radom oblikuju naše zajednice. Želim naglasiti ne samo važnost njihovog profesionalnog doprinosa, već i ulogu koju imaju kao majke, supruge, sestre i kolegice. Neka ovaj trenutak bude podsjetnik na neizmjeran utjecaj žena u našem društvu, čije su uloge temelj ljubavi, podrške i međusobnog poštovanja. Važno je danas prisjetiti se događaja koji se zbio ovoga dana, a koji je postao simbol borbe za vaša ženska prava. I šta god mislili o nekim ideološkim korištenjima ovog događaja, on ima i imaće vrlo važnu ulogu u prepoznavanju jedne od temeljnih istina, koju kao društvo, nažalost, često zaboravimo, a to je istina da svi ljudi – žene i muškarci – imaju jednako dostojanstvo,” rekao je gradonačelnik Kasumović.

Gradonačelnik je također buketima obradovao i na simboličan način čestitao Međunarodni dan žena svim direktoricama javnih ustanova i preduzeća.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno