Politika

Gradonačelnik odgovorio v.d. direktoru Kantonalnog poreznog ureda Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik odgovorio v.d. direktoru Kantonalnog poreznog ureda Zenica – Reakcijama Kantonalnog poreznog ureda Zenica iznesenim u svom aktu broj: 13-4-04-15-612-1/18.Sa. od 12.07.2018. godine, adresirane samom gradonačelniku Fuadu Kasumoviću, a koje potpisuje Sabahudin Ibrahimagić po ovlaštenju rukovodilac navedenog ureda, izvršen je pokušaj javnog političkog linča lika i djela Fuada Kasumovića, kao isključivo pozvanog legalnog i legitimnog zaštitnika budžeta i finansijskih interesa Grada Zenica.

Dragi sugrađani, već drugu godinu svjedočite bjesomučnoj i često brutalnoj političkoj i pravnoj borbi koju zbog boljitka u našoj Zenici i isključivo zbog interesa građana ovog Grada radi ili pokušava da uradi gradonačelnik s Vašim legimitetom..

Zeničani, Vaš gradonačenik iako je samo jedan od Vas, sa svim svojim ljudskim momentima, vrlinama i manama, nikada neće posustati na putu borbe protiv zla i pošasti koje su se nadvile nad našim lijepim Gradom u liku puzavih stranačkih birokrata i gvozdenih pravnih i ustavno – pravnih blokada i barijera koje su neke političke stranke i njen bijedni kadar, zarad vlastitih i stranačkih interesa, kao omču navukle na vrat našim građanima.

Gradonačelniku Kasumoviću kristalno je jasno, ko i šta u sistemu radi ili bolje reći ne radi i ko je za što nadležan, a ne odgovara za neurađeno. Vjerujem da je to odveć jasno i cjelokupnoj javnosti našeg grada i šire.

Kao nekada rukovodećem državnom službeniku Uprave za indirektno oporezivanje i zamjeniku državnog ministra finansija i trezora Fuadu Kasumoviću nikada na um ne bi palo reagirati na izjavu nekog državnog zvaničnika o iznosima ubranih prihoda od strane države, a pogotovo to smatrati uzurpacijom zasluga Fuada Kasumovića. Takvi pamfleti za javnost, očigledno pristaju pojedinim privatnim direktorima Kantonalnih poreznih ureda.

Kao nepozvanog savjetnika gradonačelnika, pozivam gospodina Sabahudina Ibrahimagića, privatnog v.d. direktora Kantonalnog poreznog ureda Zenica da kao “dobar” poznavalac poreznih nadležnosti i procedura, urgira kod svog političkog saveznika, federalne ministrice finansija da konačno odluči o razrezu komunalne takse Grada Zenica, a kod svog političkog mentora premijera ZDK, da povuče sramnu ustavnu apelaciju Odluke o komunalnim taksama Grada Zenica.

I na kraju, gradonačelnik i Gradska uprava ne mogu a da ne primjete nedosljednost u “reagovanju” privatnog v.d. direktora Kantonalnog poreznog ureda Zenica koji u dopisu gradonačelniku podsjeća da je “Kantonalni porezni ured isključivo nadležan da vrši naplatu javnih prihoda i da Grad Zenica nema nadležnosti u naplati komunalne takse”. Privatnom v.d. direktoru poručujemo, da se slažemo da je KPU Zenica nadležna za ubiranje javnih prihoda ali ga javno pitamo – zašto ne radi svoj posao? Zbog čega i koga, igra na strani kladionica i spriječava Grad da ubere novac koji pripada njegovim građanima?

Poštovani sugrađani, Gradska uprava i gradonačelnik Zenice prema Kantonalnom poreznom uredu i njegovom privatnom v.d. direktoru reaguju upravo kako bi iste primorali da rade posao iz svoje nadležnosti, završe isti i naplate javne prihode od kladionica. Gradska uprava i gradonačelnik Zenice poduzimali su i poduzimat će i u narednom periodu sve zakonom dozvoljene mjere i radnje kako bi spriječili dalje siromašenje svojih sugrađana, odnosno povećali prihode Grada s ciljem finansiranja izgradnje puteva, igrališa, javne rasvjete, kanalizacije i stvaranja povoljnijeg poslovnog ambijenta u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno