Zenica

Gradonačelnik Kasumović upriličio prijem za volontere

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Velikoj sali Grada Zenica upriličen je prijem za izabrane kandidate po Javnom oglasu za prijem lica na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa.

Domaćin prijema bio je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Gradonačelnik Kasumović je u obraćanju izabranim kandidatima poručio: “Gradska uprava Zenica svake godine, otkako sam preuzeo funkciju gradonačelnika, provodi Program stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa lica sa završenim VII stepenom stručne spreme, kao i lica sa završenom srednjom stručnom spremom. Grad Zenica je i ove godine osigurao sredstva za stručno osposobljavanje 30 lica sa završenim VII stepenom stručne spreme i 20 lica sa završenom srednjom stručnom spremom. Ono što mogu da vam savjetujem je da se posvetite svojoj struci, ali i da nastavite sa učenjem, jer se završetkom fakulteta ili srednje škole ne završava kompletna edukacija. Oni koji se pokažu najbolji, imat će priliku da učestvuju u konkursnim procedurama i dobiju posao u Gradskoj upravi ili nekom od javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Zenica”.

Svaki kandidat sa kojim se zaključi Ugovor ostvarit će pravo na naknadu u iznosu od 300,00 KM.

Volonteri će stručno osposobljavanje godinu dana za VSS i šest mjeseci za SSS obavljati u Gradskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Grad Zenica te Zeničkoj razvojnoj agenciji ZEDA.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno