Politika

Gradonačelnik Kasumović ugostio ambasadora Rumunije u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Njegova ekselencija Anton Pacuretu, ambasador Rumunije u Bosni i Hercegovini posjetio je danas Gradsku upravu Zenice gdje mu je domaćin bio gradonačelnik Fuad Kasumović.

Gradonačelnik Kasumović je ambasadora Pacuretu-a upoznao o aktivnostima Gradske uprave, a u posebnom fokusu je bio razgovor o saradnji Grada Zenica sa vjerskim zajednicama.

“Saradnja Gradske uprave Zenica sa vjerskim zajednicama je izuzetna. S ciljem podrške njihovom radu i aktivnostima u Budžetu Grada svake godine predvidimo finansijska sredstva, koja ravnomjerno raspodijelimo. Također i ja lično se rado odazovem pozivima i događajima koje organizuju vjerske zajednice u našem gradu”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Njegova ekselencija Anton Pacuretu je informisao gradonačelnika Kasumovića da će Vlada Rumunije, putem Ministarstva vanjskih poslova – Rumunske agencije za međunarodnu saradnju sa 15.000 eura podržati provođenje projekta opremanja i konsolidacije prostorija Odbora za međureligijsku saradnju u Zenici.

Implementacija projekta se očekuje u jesen ove godine.

Naglašeno je kako je Odbor za međureligijsku saradnju Zenica primjer dobre prakse u promovisanju međureligijskog dijaloga.

Na susretu se razgovaralo i o oživljavanju saradnje između Zenice i Hunedoara iz Rumunije, koji je pobratimski grad Zenice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno