Politika

Gradonačelnik Kasumović ugostio ambasadora Islamske Republike Pakistan u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Njegova ekselencija Akhtar Jamil Rao, ambasador Islamske Republike Pakistan u Bosni i Hercegovini posjetio je danas Gradsku upravu Zenice gdje mu je domaćin bio gradonačelnik Fuad Kasumović sa saradnicima.

Gradonačelnik Kasumović je ambasadora Jamila Raoa upoznao o aktuelnom stanju u gradu Zenica, s posebnim osvrtom na situaciju u oblasti privrede.

„Bila mi je velika čast ugostiti uvaženog ambasadora. Razgovarali smo o saradnji dvije zemlje, s fokusom na povećanje privrednog razvoja. Dogovorili smo se da ćemo u narednom periodu razmotriti mogućnost organizacije biznis foruma na kojem će učestvovati zainteresovani investitori iz Pakistana, kao i Zenice i Zeničko-dobojskog kantona“, rekao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Tokom susreta je istaknuto da su odnosi Bosne i Hercegovine i Islamske Republike Pakistan prijateljski.

Njegova ekselencija Akhtar Jamil Rao, ambasador Islamske Republike Pakistan u BiH se posebno zahvalio gradonačelniku Fuadu Kasumoviću i Gradskoj upravi za finansijsku podršku narodu Pakistana nakon razornih poplava.

Ambasador Jamil Rao je, između ostalog, naveo da je diskusija na današnjem sastanku bila usmjerena na poboljšanje odnosa između Islamske Republike Pakistan i Grada Zenica.

Također je dodao da postoji veliki potencijal za ekonomsku saradnju Islamske Republike Pakistan i Bosne i Hercegovine.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno