Politika

Gradonačelnik Kasumović tradicionalno darovao prvorođenu bebu na Dan Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tradicionalno na Dan Zenice, Gradonačelnik Fuad Kasumović sa saradnicima nastavio je dugogodišnju tradiciju u povodu Dana Zenice, te je posjetio Kantonalnu bolnicu Zenica gdje je darovao prvorođenu bebu i njenu majku, simbolično na 20. mart.

Prva beba rođena na Dan Zenice na svijet je došla u 7 sati i 15 minuta. Sin Merside Cerić je drugo dijete u njihovoj porodici a težak je 3.250 g.

Gradonačelnik Kasumović čestitao je roditeljima i poželio da se što više djece rađa u Zenici.

“Posebno sam ponosan što smo očuvali, a rekao bih i oživjeli našu staru tradiciju darovanja novorođenčadi. Nekada su se djeca na posebne datume darovala zlatnikom, sada u skladu s vremenom u kojem živimo to radimo novčanim poklonom. Nažalost, sve snažnije se suočavamo s problemom bijele kuge, zbog toga i ovim putem želimo da skrenemo pažnju na važnost ovoga izazova pred kojim stoji ne samo naš grad ili zemlja, nego i cijela Evropa. Grad je poduzeo konkretne korake po ovom pitanju, a dago nam je da možemo reći da smo na određen način poslati primjer svojevrsne strategije za rješavanje problema nataliteta te da nas u tome već slijede i drugi.”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Direktor Kantonalne bolnice Zenica dr. Tarik Zulović zahvalio se na lijepoj gesti prvoga čovjeka Zenice i ovom prilikom čestitao Dan Grada svim Zeničankama i Zeničanima.

SAOPĆENJE ZA JAVNOSTStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno