Politika

Gradonačelnik Kasumović razgovarao s predstavnicima Instituta Yunus Emre: Sve spremno za 11. Dječiji festival u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnika Fuada Kasumovića danas su posjetili predstavnici Instituta Yunus Emre, Ersin Akbulut i Adnan Kadrić. Posjeta je upriličena kako bi se gosti zahvalili gradonačelniku za svesrdnu podršku Dječijem festivalu koju pruža već godinama, te kako bi ga lično upoznali s detaljima ovogodišnjeg programa, ali i pozvali da prisustvuje ovoj jedinstvenoj smotri dječijeg veselja i zabave.

“Sve što su predstavnici iz Instituta Yunus Emre tražili danas za Dječiji festival ćemo uraditi. Tog dana u naš grad dođe veliki broj djece i mladih, i trebamo biti sretni što se sve to održava upravo kod nas. Vjerujem da će sve, kao i uostalom prethodnih godina, proteći u najboljem redu.

Kao prvi čovjek našeg grada želim poželjeti dobrodošlicu svim gostima, a djeci i njihovim nastavnicima posebno, vjerujem da će Zenica opravdati epitet dobrog domaćina”, naveo je gradonačelnik Kasumović.

Zenička arena će i ove godine biti domaćin 11. po redu Dječijeg festivala, najveće manifestacije koju Turska organizuje u inostranstvu, u organizaciji Instituta “Yunus Emre”, a pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Turske u Sarajevu, Ministarstva za nacionalno obrazovanje Republike Turske i Ministarstva za kulturu i turizam Republike Turske.

Oko 6.500 dječaka i djevojčica koji izučavaju turski jezik kao drugi strani jezik u osnovnim školama širom Bosne i Hercegovine imaće priliku zabaviti se uz bogat program tradicionalnog festivala 14. maja s početkom u 12 sati.

SAOPĆENJE ZA JAVNOSTStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno