Zenica

Gradonačelnik Kasumović primio izviđače grada Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gosti gradske uprave bili su danas predstavnici Saveza izviđača Grada Zenica predsjednik Saveza Edin Šarić i dugogodišnji član Denis Samardžić. Primili su ih gradonačelnik Fuad Kasumović i pomoćnica gradonačelnika u Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Sumea Mujkanović.

Predsjednik Saveza Edin Šarić čestitao je gradonačelniku pobjedu na prethodnim lokalnim izborima i upoznao ga o organizaciji Saveza. Naveo je da Savez kontinuirano radi 65 godina i u svom radu sarađuje sa drugim savezima iz cijele regije, ali zbog velikog iskustva u prilici je pomagati manje organizacije.

Posebno je predstavio Izviđački centar Zenica na Boračkom jezeru koji se prostire na površini od 21.000 m². Izviđački centar posjeduje svu potrebnu infrastrukturu. Ukupan smještajni kapacitet kampa u šatorima i čvrstim objektima je 280 osoba. U centru su izgrađena četiri bungalova i montažna kućica.

Osim toga predsjednik Saveza informisao je gradonačelnika i o idejnom projektu Eko kuće Smetovi te da su pokrenute procedure u svrhu realizacije ovog projekta.

Gradonačelnik Kasumović čestitao je izviđačima na dosad postignutim uspjesima i zahvalio što aktivno rade na promociji Grada i zdravog načina života te istakao da će gradska uprava nastaviti podržavati aktivnosti izviđača Grada zenica.

Izviđači su zahvalili gradonačelniku na iskazanoj dobrodošlici i pozvali ga da u četrvtak 03. augusta 2017.godine otvori Interetnički mirovni volonterski kamp “Savršen svijet” podržan od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno