Politika

Gradonačelnik Kasumović primio instruktora letenja Vahidina Mahmutovića: Razgovarano o uspostavljanju Centra za hitnu medicinsku evakuaciju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Kasumović primio instruktora letenja Vahidina Mahmutovića: Razgovarano o uspostavljanju Centra za hitnu medicinsku evakuaciju

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i predsjedavajući Gradskog vijeća Mirza Husetić razgovarali su u Gradskoj upravi s instruktorom letenja, nekadašnjim pilotom Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Vahidinom Mahmutovićem.

Vahidin Mahmutović je informisao gradonačelnika Kasumovića da je u procesu osnivanja fondacije koja bi se bavila promocijom letenja, aeronautike i dostignuća u aeronautici.

Mahmutović je kazao da bi u sklopu fondacije djelovala i škola letenja te da su obezbjeđivanjem jednog helikoptera i letilišta stvoreni osnovni uslovi za početak rada škole.

Ovom prilikom, Mahmutović je iznio ideju da se u Zenici uspostavi Centar za hitnu medicinsku evakuaciju helikopterom, a koji bi bio uvezan sa Direkcijom za civilno vazduhoplovstvo BiH. U tom smislu je naveo da je o ovoj temi održano nekoliko preliminarnih sastanaka s direktorom Direkcije za civilnu avijaciju.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je pozdravio ideju o osnivanju jednog ovakvog centra u Zenici.

„Nesporno je da bi uspostavljanje Centra za hitnu medicinsku evakuaciju helikopterom bilo korisno za građane. Gradska uprava Zenica na čelu sa mnom je zainteresovana da se bliže upozna s detaljima ovog potencijalnog projekta“, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Gradonačelnik Kasumović je dodao da se razmotri mogućnost da se u realizaciju projekta uspostavljanja Centra za hitnu medicinsku evakuaciju uključi i Vlada Zeničko-dobojskog kantona.

Dogovoreno je da će se nastaviti razgovori i aktivnosti u vezi sa realizacijom ovog projekta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno