Politika

Gradonačelnik Kasumović posjetio Klopče: Mještani će svojim kućama ići lakše i sigurnije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dugogodišnji problem mještana Klopča sa uskom saobraćajnicom, inače jedne od najvećih mjesnih zajednica na području grada Zenica sa oko 6.500 stanovnika, konačno će biti riješen, budući da su se mještani uspjeli dogovoriti i dati dijelove svojih parcela, neki su učestvovali i finansijski, a sve kako bi se cesta proširila i tako omogućio nesmetan prolazak automobila iz oba pravca.

Ovu ideju podržala je i Gradska uprava Zenica na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, koji je zajedno sa saradnicima danas posjetio Klopče i radove koji su u toku na dužini oko 1,4 kilometra.

-Zahvaljujem se prvo mještanima koji su dozvolili pomijeranje vlastite ograde jer nismo išli u eksproprijaciju, nego su oni dobrovoljno dali dio svog zemljišta u inetresu proširenja ove ulice. Pored toga, dosadašnji kanal, koji je sužavao cestu, sada ćemo ucijeviti i put prošiti te asfaltirati kako bi ubuduće mještani svojim kućama mogli doći lakše i sigurnije – rekao je gradonačelnik Kasumović.

Sefedin Hrustić, predsjednik MZ Klopče, poručio je kako je realiziranje ovog projekta generacijski projekt za nihovu mjesnu zajednicu.

-Ovo će za nas biti ostvarenje našeg sna i mi zato ove radove, koji su u toku, zovemo generacijski projekat u našoj mjesnoj zajednici u koji smo se svi uključili. Ovu pozitivnu priču inicirala je MZ Klopče i njeno stanovništvo i mi smo se dogovorili i međusobno solidarisali – neko sredstvima, dok će neko pomjeriti svoju ogradu, a sve u zajedničkom interesu da proširimo ovu ulicu u dužini od oko kilometar i 400 metara – kazao je Hrustić.

Osim posjete ovoj dionici, gradonačelnik je ovom prilikom sa mještanima Klopča razgovarao o rješavanju putne infrastrukture na drugim lokalitetima, te izgradnji dječijeg igrališta na dionici gdje su stambene zgrade u Klopču.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno