Politika

Gradonačelnik Kasumović održao radni sastanak s direktorom JU KBZ dr. Tarikom Zulovićem

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa saradnicima održao je danas radni sastanak s direktorom Javne ustanove Kantonalna bolnica Zenica dr. Tarikom Zulovićem.

Gradonačelnik Kasumović je podsjetio prisutne da je Odlukom Vrhovnog suda Federacije BiH utvrđeno da je Grad Zenica vlasnik zemljišta i objekata u krugu Kantonalne bolnice i istakao da je povod sastanka razgovor o uređenju odnosa između Grada Zenica i Kantonalne bolnice Zenica u pogledu korištenja i upravljanja objektima u krugu Kantonalne bolnice.

“Grad Zenica neće ni na koji način osporavati realizaciju projekata i aktivnosti Kantonalne bolnice Zenica. Ono što želimo jeste da se čim prije pristupi razgovorima u vezi sa uređenjem odnosa kada je u pitanju korištenje i upravljanje objektima u krugu Kantonalne bolnice“, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Direktor JU KBZ dr. Tarik Zulović je također kazao da cijeni potrebnim rješavanje pitanja uređenja odnosa te naglasio da je prije svega, neophodno u vođenje razgovora o ovoj temi uključiti osnivača ustanove odnosno Vladu Zeničko-dobojskog kantona.

Na sastanku je dogovoreno održavanje hitnog sastanka predstavnika Grada Zenica, Javne ustanove Kantonalna bolnica Zenica i Vlade Zeničko-dobojskog kantona.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno