Zenica

Gradonačelnik Kasumović najavio novu pomoć za Udruženje penzionera/umirovljenika Grada Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović održao je sastanak s predsjednikom Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenica Eminom Sijerčićem i predsjednikom Skupštine Udruženja Dževadom Smajlovićem.

Predsjednik Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenica je informisao gradonačelnika Kasumovića o položaju penzionera u Zenici, ističući da dvije godine nemaju povećanja penzija.

Gradonačelnik Kasumović je kazao da nastoji na sve načine pomoći zeničkim penzionerima, iako briga o ovoj kategoriji stanovništva nije u nadležnosti grada kao jedinice lokalne samouprave.

Naveo je da je s ciljem podrške poljoprivrednicima, ali i penzionerima objavljen javni poziv poljoprivrednim proizvođačima sa područja grada Zenice da prijave ostvarene viškove krompira, luka i jabuka, koji će nakon završetka procedure po javnom pozivu biti podijeljeni penzionerima.

„Grad Zenica spreman je otkupiti sve raspoložive količine viškova poljoprivrednih proizvoda. Osim pomoći u vidu proizvoda, angažovat ćemo i naše dobrovoljno vatrogasno društvo kako bi pomogli da se izvrši prevoz i isporuka tih proizvoda. U 2021. godini skoro 200.000 KM izdvojeno je iz Budžeta Grada za podršku penzionerima. Također, Prijedlogom Budžeta Grada Zenica za 2022. godinu za pomoć penzionerima predviđena su sredstva u iznosu od 100.000 KM i tim iznosom nisu obuhvaćeni poljoprivredni proizvodi koji će biti uručeni penzionerima“, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Predsjednik Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenica Emin Sijerčić je naglasio da je ova mjera podrške gradonačelnika Kasumovića i Gradske uprave naišla na izuzetno pozitivne reakcije.

„U ime penzionera koji su članovi našeg udruženja izražavam Vam veliku zahvalnost na razumijevanju naših potreba i problema. Dobrim dijelom ste zaslužni što smo institucionalno ojačali udruženje u posljednje tri godine. Naše penzionere je jako obradovala akcija podjele krompira, luka i jabuka. Kroz razne vidove pomoći našim članovima izdvajamo oko 600.000 KM godišnje“, kazao je Sijerčić.

Dodao je da Udruženje penzionera/umirovljenika Grada Zenica broji blizu 17.000 članova od 22.000 penzionera koliko ih ima u Zenici, a 11.500 penzionera prima minimalnu penziju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno