Zenica

Gradonačelnik Kasumović nagradio najbolje sportiste Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović upriličio je danas prijem za najbolje sportiste grada Zenice, a koji su u proteklom periodu ostvarili zapažene rezultate i bili ambasadori svoga grada i države u svijetu.

Tom prilikom gradonačelnik Kasumović uručio im je prigodne poklone, ali i simbolične novčane nagrade.

“Gradska uprava sa mnom na čelu oduvijek je podržavala sportske klubove i pojedince. Kako vam je poznato, vaši uspjesi i priznavanje svega onoga što ste postigli pokušalo je biti zloupotrijebljeno u političke svrhe. To nisam htio dozvoliti, pa sam odlučio da se takve priče smire te da vas sve ovdje pozovem i simbolično nagradim. Neizmjerno vam hvala što ste ambasadori svoga grada i zemlje u kojoj živite, ali i iskreno čestitam na rezultatima koje ste postigli. Gradska uprava i ja ćemo vam uvijek biti na raspolaganju, te da vam na svaki mogući način budemo podrška da i ubuduće nižete uspjehe i donosite medalje u svoj grad”, poručio je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Prisutni sportisti , učesnici Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju, Svjetskih i Europskih prvenstava, prvaci BiH u svojim sportskim disciplinama, sportski uzori Amel Tuka, Mesud Pezer, Nizam Čančar, Zerina Skomorac, Vedad Karić i Edin Konjić nisu krili oduševljenje gradonačelnikovim gestom koji je oduvijek, kako su kazali, priznavao rezultate koje su postizali.

Amel Tuka, najbolji bosanskohercegovački atletičar, zahvalio se gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću na upriličenom prijemu ali i simboličnim nagradama.

“Sretan sam što sam danas ovdje jer ste pokazali da poštujete i uvažavate sve ono što mi radimo, baš kao što i mi maksimalno uvažvamo i poštujemo vas kao našeg gradonačelnika. Vjerujem da ćemo i dalje imati ovakvu relaciju, druženja i da ćemo svi zajednički slaviti sve ono što mi ostvarujemo svako na svom polju. Drago mi je što je više nego očigledno da gradonačelnik sve to cijeni i poštuje. Ovaj grad treba biti ponosan na sportiste koje ima i mlade koji žele da se bave sportom. Mi smo tu da svojim primjerom pokažemo kako treba da se odnosimo jedni prema drugima i da mlađim generacijama ostavljamo zadatke i domaće zadaće da nas slijedile, pa čak i nadmaše”, rekao je Tuka u ime prisutnih sportista, napominjući da se zahvaljuje gradonačelniku Zenice i na finansijskoj pomoći koju pruža Atletskom klubu “Zenica”.

Simboličan novčani iznos i to od 5.000 KM dobili su atletičari Amel Tuka i Mesud Pezer, 4.000 KM dobio je Nizam Čančar za postignute rezultate u sjedećoj odbojci, dok su po 2.000 KM dobili Zerina Skomorac, za rezultate u streljaštvu za osobe sa invaliditetom, prvak BiH u biciklizmu Vedad Karić i šampion naše države u stonom tenisom Edin Konjić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno