Zenica

Gradonačelnik Kasumović deblokirao RMU „Zenica“

Gradonačelnik Kasumović deblokirao RMU „Zenica“ – Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je danas Podnesak kojim se odlaže prinudna naplata od izvršenika Rudnik mrkog uglja „Zenica“ po Rješenju o izvršenju Općinskog suda u Zenici broj 43 0 IP 155220 – 17 IP na period od dva mjeseca.

Na ovaj način bit će omogućena deblokada računa RMU „Zenica“ d.o.o., s ciljem stvaranja pretpostavki za obavljanje redovnih djelatnosti na proizvodnji uglja, kao i izvršenja obaveza prema zaposlenicima zeničkog rudnika.

„Pred nama je Bajram, najveći muslimanski praznik i želja mi je, da se rudarima i svim zaposlenicima rudnika izvrši isplata plaće i toplog obroka, kako bi praznične dane proveli koliko – toliko u rahatluku. Također, dio zaposlenika treba u zasluženu penziju pa će, kako sam informisan od uprave društva, ovaj period od dva mjeseca biti iskorišten i za izmirenja obaveza po osnovu doprinosa“, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Prema mišljenju gradonačelnika Kasumovića, RMU „Zenica“ je usljed dugogodišnjeg lošeg upravljanja doveden u teško stanje, zbog čega bi po njegovim riječima Vlada FBiH i JP „Elektroprivreda BiH“ kao vlasnici RMU „Zenica“ trebali pomoći u konsolidaciji društva i  kvalitetno zbrinuti radnike koji bi eventualno mogli ostati bez posla.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: