Zenica

Gradonačelnik Kasumović darovao prvorođenu bebu na Dan Zenice

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, u okviru obilježavanja 585. rođendana grada, posjetio je danas Kantonalnu bolnicu i darovao bebu koja je prva rođena jučer, simbolično na Dan Zenice. Prvorođena beba koja će rođendan slaviti kada i njen grad Zenica je djevojčica Dalija, teška 3.040 grama i duga 48 centimetara.

Majka Merhunisa Đulan, čiji je dom u naselju Crnile bogatiji za još jednog člana, nije krila sreću posjetom prvog čovjeka grada. Tom prilikom gradonačelnik Kasumović darovao je bebu sa 1.000 KM, koje će biti od koristi porodici s obzirom na to da je majka nezaposlena, te da ona i suprug imaju još jedno dijete. -I ove godine nastavili smo pozitivnu praksu darivanja prvorođene bebe i to na Dan Zenice. Nadam se da ćemo ovim zakratko u drugi plan potisnuti probleme koje nam izaziva koronavirus. Iskrene čestitke roditeljima djevojčice, a Gradska uprava sa mnom na čelu i ubuduće će podržavati natalitet u našem gradu- kazao je gradonačelnik Kasumović.

Gradska uprava/Zenica.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: