Zenica

Gradonačelnik Fuad Kasumović uručio priznanja najboljim zeničkim policajcima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iako su svečanosti povodom obilježavanja Dana Zenice ranije odgođene zbog epidemije koronavirusa, u Gradskoj upravi Zenice upriličen je simboličan prijem za načelnika i četvero nagrađenih policijskih službenika Policijske uprave I Zenica.

Za izvrsno izvršavanje zadataka u cilju sigurnosti i bezbjednosti građana Zenice “Priznanje sa nagradom” su dobili Kaknjo Amel, Bečić Adnan, Čurčić Damir i Ahmetspahić Fadil.

Nagrađenim policijskim službenicima priznanje je uručio gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Osim policijskih službenika, nagrađeno je i devet uposlenika Službe za higijenu i epidemiologiju Javne ustanove “Dom zdravlja” Zenica, a biće darovan i prvi mali Zeničanin rođen na Dan Zenice.

Svi nagrađeni dobili su novčane nagrade u iznosu od 1.000 konvertibilnih maraka.

Sredstva za novčane nagrade su osigurana u Budžetu Grada Zenica.

Gradonačelnik Fuad Kasumović se nakon uručenja priznanja policijskim službenicima obratio građanima Zenice i široj javnosti.

Poštovane Zeničanke i Zeničani, sretan vam rođendan našeg grada Zenice. Ovaj rođendan dočekujemo u posebnim uslovima, ali ja želim da se osjećate praznično, rođendanski i da poštujete sve preporuke i mjere koje su donijeli nadležni s ciljem prevencije širenja zaraze koronavirusom. Znate da je situacija veoma ozbiljna. Zahvaljujem se građanima koji poštuju donesene mjere i preporuke. Također, pozivam još jednom sve da se pridržavaju pravila higijene i izolacije, jer su to jedini načini na koje možemo spriječiti širenje zaraze koronavirusom“, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Gradonačelnik je pozvao i mještane mjesnih zajednica Grada Zenica koji imaju uslove za obradu zemljišta da izvrše sjetvu, jer se razvoj situacije sa širenjem koronavirusa i stanjem robnih rezervi ne može predvidjeti ni u svijetu, a kamoli u BiH.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno