Zenica

Gradonačelnik Fuad Kasumović primio ambasadoricu Republike Slovenije Zoricu Bukinac

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Fuad Kasumović primio ambasadoricu Republike Slovenije Zoricu Bukinac – Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović primio je danas u posjetu ambasadoricu Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini, njenu ekselenciju Zoricu Bukinac.

Prijemu je prisustvovao i predsjedavajući Gradskog vijeća Zenice Goran Bulajić.

Tokom sastanka najviše je razgovarano o ekonomskoj saradnji dviju država, ali i mogućnosti proširenja saradnje u oblastima kulture i sporta.

Govoreći o ekonomskim odnosima, ambasadorica Bukinac je naglasila da je Bosna i Hercegovina treća destinacija za finansijske investicije Republike Slovenije, dodajući da ekonomije ove dvije zemlje polaku postaju međuzavisne.

Gradonačelnik Kasumović upoznao je ambasadoricu Bukinac o aktuelnim projektima Gradske uprave, ističući posebno aktivnosti poduzete u cilju stvaranja povoljnijih uslova za ulaganje u grad Zenicu.

Upoznao sam Njenu Ekselenciju o osnivanju dvije nove poslovne zone Zenica-Sjever i Zenica-Jug, koje će biti privredno poslovne odnosno poslovno rekreativne. Zamolio sam ju da privrednicima iz Republike Slovenije prenese da je Grad Zenica nosilac regionalnog BFC certifikata i da smo stvorili sve preduvjete za investiranje u Zenicu“, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Ambasadorica Bukinac je na kraju istakla da Republika Slovenija želi savremenu i funkcionalnu BiH i da je spremna podržati njene napore na evropskom putu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno