Ljudi Politika

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić ugostila hrabru djevojčicu iz Zenice Adnu Aličehajić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić ugostila je Adnu Aličehajić, hrabru djevojčicu iz Zenice koja se, uprkos rođenju bez ruke, ističe svojim sportskim uspjehom.

Ova 12-godišnjakina brzo usvaja vještine skijanja te već sada pokazuje potencijal za buduće šampionske rezultate.

„Čast mi je upoznati Adnu, inspirativnu djevojčicu koja svojom hrabrošću i talentom osvaja srca svih nas. Pokazuje nam da se snagom volje, predanošću i ljubavlju prema sportu mogu nadvladati sve prepreke“, kazala je Karić tokom današnjeg susreta u Vijećnici.

Adnin trener Nijaz Memić, osnivač je i predsjednik Ski kluba osoba sa invaliditetom „Sarajevo“, jedinog kluba u BiH sa inkluzivnom školom skijanja koja je započela sa radom prije osam godina.

„Djeca poput Adne ruše sve barijere, te šalju važnu poruku društvu da je inkluzija itekako moguća i da im svi trebamo pružiti priliku i jednake šanse“, naglasio je trener Memić, jedini instruktor skijanja u BiH, amputirac i prvi predstavnik BiH na Zimskim paraolimpijskim igrama održanim u Vankuveru 2010.

Inače, Skijaški klub osoba s invaliditetom „Sarajevo“ podržan je od Fondacije poznate njemačke klizačice Katarine Witt koja je osvojila zlato na ZOI’84 u Sarajevo. Klub je ujedno i dobitnik UNICEF-ove nagrade za doprinos inkluziji kroz sport i sportske aktivnosti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno