Info

Gradnja brze ceste Lašva – Travnik kreće ove godine

Gradnja brze ceste Lašva – Travnik kreće ove godine
Gradnja brze ceste Lašva – Travnik kreće ove godine
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradnja brze ceste Lašva – Travnik kreće ove godine- Intenziviranje reformi, prilagođavanje obrazovnog sustava potrebama gospodarstva i izgradnja infrastrukture, neke su od najbitnijih potreba poduzetnika u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ), o kojima su danas u Travniku razgovarali s izaslanstvom, predvođenim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem.

“Kada se govori o infrastrukturi, tu se prvenstveno misli na izgradnju brze ceste od Lašve prema Travniku, gdje je najveći prometni čep u BiH. Za to postoje osigurana sredstva, nema ni problema s projektom i dozvolama, i s tim treba krenuti ove godine”, kazao je Izetbegović novinarima nakon sastanka sa srednjobosanskim gospodarstvenicima.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić kazao je da su poduzetnici na sastanku govorili i o potrebi stvaranja regulatornog okvira kako bi se otvorile nove mogućnosti poslovanja i kreiranja boljeg poslovnog ambijenta.

“Radi se o ambijentu koji će potaknuti domaće investicije i omogućiti partnerstvo s nekim strateškim stranim investitorima. Ovakvi sastanci su dragocjeni za sve vlade jer se mogu čuti konkretni prijedlozi, koje ćemo u narednom periodu, od par mjeseci, pokušati pretočiti u zakonska rješenja i u promjenu poslovnog ambijenta”, rekao je Zvizdić.

Federalni premijer Fadil Novalić istaknuo je, također, da je cestovna infrastruktura prioritet za poduzetnike, ali je i naglasio da SBŽ ima parametre koji su iznad prosjeka Federacije BiH.

“Zaposlenost je rasla 18 mjeseci za 7,2 posto, a za Federaciju BiH je to pet posto. Nezaposlenost je pala za 6,2 posto, a u Federaciji BiH za pet posto. Dakle, ovdje se događa nešto pozitivno i trebamo to podržati”, kazao je Novalić.

Po njegovim riječima, na sastanku je bilo riječi i o zakonima koje treba popraviti u korist gospodarstvenika, ali i o budućim zakonima, poput onih koji tretiraju braniteljsku populaciju, te mirovinsko i invalidsko osiguranje koji, kako je rekao Novalić, garantiraju socijalni mir.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno