Zenica

Građevinski aktiv SMŠ Mladost Zenica: Obilazak „Makova“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Građevinski aktiv SMŠ Mladost Zenica: Obilazak „Makova“ – Građevinski aktiv SMŠ Mladost iz Zenice, je u sklopu nastavnog plana i programa a i na interesovanje učenika je napravio obilazak gradilista „Makovi“ u petak 21.09.2018. Obilazak su omogućili u upravi kompanije Almy i Almy gradnja, gdje su na raspolaganje stavili svoje šefove gradilišta, poslovođe i majstore, kako bi učenicima približili njihov budući posao.

Na gradilištu se svakako imalo šta i za vidjeti, gdje se i kako se koriste određeni građevinski materijali, nove tehnike u građevinarstvu, montaža skela, primjena zaštite na radu, izrada kontaktnih fasada, mašinskog malterisanja, ugradnja stolarije, bravarije, hidroizolacije i ravnih krovova. Obilazak su vodili profesori Baručija Emir dipl.ing.arh. i Nedim Spahić inž.građ. a domaćini na gradilištu su bili šef gradilišta Nedžad Ibrahimagić i Nerma Duraković kao i majstori na određenim radovima.

Učenici na obilasku su bili u zanimanju keramičar-teracer treći razred i građevinski tehničar drugi razred.

Inače u domaćim firmama kao što je Almy gradnja i Arel, naši učenici dugo vremena idu na praktičnu nastavu i tako konkretno na terenu mogu da uče detaljnije svoje zanimanje. Nakon odrađene praktične nastave na gradilištu pojedini učenici na kraju i dobiju posao u tim firmama.
Kroz ovakav način rada učenici imaju bolji uvid u svoje zanimanje i šta ih očekuje u daljem radu i tako stiču predznanja za dalje obrazovanje i naravno posao.

Građevinski aktiv SMŠ Mladost Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno