Info

Građani BiH mogu ući u Hrvatsku pod posebnim uslovima

Hrvatska je od danas privremeno zabranila, odnosno ograničila prelazak preko svih graničnih prijelaza. Ipak, to se ne odnosi u potpunosti na državljane BiH.

Naime, Granična policija BiH obaviještena je o novoj odluci Hrvatske prema kojoj je dopušten ulazak državljana BiH u tu zemlju, ali samo onima koji imaju ili trajni boravak ili dozvolu za rad u toj državi, s tim da moraju provesti 14 dana u karantinu, potvrdio je za portal Klix.ba savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hoffman.

Kada je riječ o onima koji tranzitiraju kroz Hrvatsku, granicu mogu preći uz dokaz da u trećoj zemlji imaju ili boravak ili dozvolu za rad, potvrdio je za Klix.ba.

Podsjećamo, U Hrvatskoj je do pisanja ovog teksta potvrđena 102 slučaja koronavirusa, te jedan smrtni slučaj osobe koja je bila zaražena mada uzrok još uvijek nije potvrđen.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem