Zenica

Grad Zenica pokrovitelj tradicionalne manifestacije „Ramazanski vozić“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović održao je danas sastanak sa predstavnicama neformalne grupe Eminom Kablar i Neskom Džananović, na kojem je dogovoreno generalno pokroviteljstvo predstojećeg tradicionalnog događaja “Ramazanski vozić” kojeg ove Zeničanke uspješno realiziraju u Zenici.

Radi se o manifestaciji koja se u Zenici organizira već sedam godina, a okuplja veliki broj djece koja na ovaj način obilježavaju dolazak muslimanskog mjeseca posta, ramazana.

Prema riječima Emine Kablar, ove godine neophodna im je pomoć u vidu razglasa, bine, zvučnika, finansiranja izrade balona i ruksaka, koju im je gradonačelnik Zenice i obećao.

“Zaista smo pozitivno iznenađene. Neizmjerno Vam hvala na ovoj pomoći. Nismo mogle vjerovati da ćemo, prije svega, razgovarati sa Vama, ali i da ćete pokazati ogromnu podršku našem projektu. Vidjeli smo da podržavate sve projekte u našem gradu, zbog čega smo sa puno optimizma došle na ovaj sastanak. Bit će nam čast da Vas ugostimo i da se obratite mališanima na našoj manifestaciji”, kazala je Kablar.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović poručio je kako nema udruženja i neformalne grupe koju nije pomagao u proteklom periodu.

“Uvijek pomažem sve projekte koji su od značaja za grad, a ovaj je od posebnog budući da predstavlja Grad ali i približava našim najmlađim sugrađanima mjesec posta. Kao gradonačelnik, zapravo samo pošteno upravljam novcem građana, dakle vašim novcem. Stoga, nema sumnje da će Grad Zenica pomoći sve što je u našoj nadležnosti da vašu manifestaciju ove godine organizirate na najvišem nivou”, rekao je gradonačelnik Kasumović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno