Zenica

Grad Zenica nastavlja pomagati i penzionere i poljoprivredne proizvođače

Podijeli ovu vijest:

I ove godine Grad Zenica nastavlja pomagati članove Udruženje penzionera/umirovljenika Grada Zenica i to podjelom poljoprivrednih proizvoda.

Riječ je o viškovima poljoprivrednih proizvoda koje je Grad Zenica otkupio od poljoprivrednih proizvođača, te na taj način, pored penzionera, pomaže i poljoprivredne proizvođače na području grada.

Podjela poljoprivrednih proizvoda počela je danas i to u prostorijama Mjesne zajednice Čajdraš.

PROČITAJTE I:   Gradska uprava Zenica: Nova firma za hvatanje i zbrinjavanje napuštenih pasa

Prema riječima Perice Tikvića, predsjednika Podružnice penzionera Čajdraš-Vjetrenice, svaka donacija za penzionere je itekako značajna jer penzioneri uglavnom imaju minimalne penzije.

“U ovoj mjesnoj zajednici imamo oko 120 penzionera a njih 85 žive od penzije 382 KM. Zahvaljujemo se gradonačelniku Fuadu Kasumoviću, te Udruženju penzionera jer smo ranije dobili i vaučere, tako da smo zadovoljni i zahvalni za svu pomoć koju dobijemo. Većina naših penzionera ima oko 70 ili 80 godina pa nisu sposobni sami da rade, imamo mi zemlje za obradu, ali nemamo snage da radimo tako da nam ova pomoć itekako dobro dođe”, rekao je Tikvić.

PROČITAJTE I:   ZENICA: Besplatne STEM edukacije- Sa IT na ti

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno