Info

Grad Zenica: Izmjena odluke o komunalnim taksama?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Grad Zenica: Izmjena odluke o komunalnim taksama? – U Gradskoj upravi održan je sastanak kojem su prisustvovali gradonačelnik Zenice i predsjedavajući Gradskog vijeća, te predstavnici distributera nafte i naftnih derivata koji posluju na području grada Zenica.

Tema, zahtjev za izmjenom odluke o komunalnim taksama koju je gradsko vijeće usvojilo 20.decembra prošle godine.

Vlasnici benzinskih pumpi koji posluju na području grada Zenica ukazali su na činjenicu da je u posljednje dvije godine komunalna taksa za ovu vrstu djelatnosti povećana u dva navrata. Posljednje, iz decembra prošle godine, ocijenjuju kao neprihvatljivo, tim prije jer su stavljeni u isti koš sa kladionicama. Prema riječima vlasnika kompanije „Almy“, Ismeta Begića, ukoliko odluka ne bude izmjenjena doći će do poskupljenja goriva što je na štetu svih građana, pa i vijećnika koji su digli ruku za jednu ovakvu odluku, jer dodatni namet od 32 000 do 80 000 konvertibilnih maraka zavisno od zone, mora biti ukalkuliran u cijenu goriva. Zbog toga će, kaže, gorivo biti jeftinije u drugim gradovima, a naftaši će se u Zenici naći pod brojnim optužbama.

Tokom sastanka zahtjev distributera nafte i naftnih derivata da se komunalne takse za benzinske pumpe smanje na raniji iznos podržan je od strane gradonačelnika i predsjedavajućeg gradskog vijeća.

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, smatra da je odluka Gradskog vijeća u suprotnosti sa stavom gradske uprave, te da se time šalje loša poruka prema svim potencijalnim investitorima. Gradska uprava zato će insistirati da se ova tema uvrsti na dnevni red januarske sjednice Gradskog vijeća. Ovakvu preporuku podržao je i predsjedavajući Goran Bulajić, uz napomenu da predstavnici distributera nafte i naftnih derivata koji posluju na području grada Zenica, moraju u narednih nekoliko dana stručnoj službi podnijeti inicijativu za izmjenu odluke o komunalnim taksama.

Zenicainfo.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno