Biznis

Grad Zenica izdvojio 300.000 KM, potpisani ugovori sa 93 aplikanta za dodjelu podsticajnih sredstava iz oblasti privrede

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Gradskoj upravi Zenica upriličeno je potpisivanje ugovora po Javnom pozivu za dodjelu podsticajnih sredstava namijenjenih za oblast privrede u 2023. godini na području Grada Zenice.

Grad Zenica je za realizaciju ovog javnog poziva osigurao sredstva u iznosu od 300.000,00 KM, a nakon provedenih procedura po javnom pozivu utvrđeno je da su 93 kandidata ostvarila pravo na podsticaj, od čega je 65 obrta i 28 d.o.o..

Javnim pozivom obuhvaćeno je šest mjera i to Podsticaj za “Moj prvi biznis u Gradu Zenica – START UP“, Podsticaj za “Moj prvi biznis u Gradu Zenica – START UP“ u oblasti IT tehnologija, Podsticaj razvoja postojećih obrta, mikro i malih preduzeća, Podsticaj razvoja postojećih obrta, mikro i malih preduzeća u oblasti IT tehnologija, Podsticaj za jačanje i razvoj ženskog preduzetništva te Podsticaj za tradicionalne zanate.

Čestitajući izabranim aplikantima gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je istakao: „Podsticajne mjere su kreirane u saradnji resorne gradske službe i Privrednog savjeta. Otkako sam preuzeo funkciju gradonačelnika, želja mi je bila da stvorimo uslove kojima ćemo potaknuti mlade Zeničane da se bave vlastitim biznisom. Osim mjera obuhvaćenih ovim javnim pozivom Grad Zenica realizuje i niz drugih podsticajnih mjera“.

Gradonačelnik Kasumović je posebno naglasio podršku u pogledu korištenja prostora Biznis inkubatora Zenica smještenog u Poslovnoj zoni Zenica 1.

„U Poslovnoj zoni Zenica 1 trenutno imamo oko 1.600 zaposlenih, a finalni cilj je razvoj novih tehnologija, koje neće zagađivati grad“, poručio je gradonačelnik.

Grad Zenica je za podršku razvoju start-up (početnog biznisa) i MSP (malih i srednjih preduzeća) u periodu od 2018. do 2023. godine obezbijedio sredstva u iznosu od oko 1,4 miliona konvertibilnih maraka i podržao 338 privrednih subjekata.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno